welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
Vorige week werd de Gemeenteraad geconfronteerd met een voorstel om voor de ontwikkeling van Hilversum als mediastad een extra ambtenaar aan te stellen. Dat is dan de zoveelste in een lange rij van extra formatieplaatsen, terwijl het juist urgent is om het mes te zetten in het aantal ambtenaren.

EVEN VOORSTELLEN...
Dit is een bekende aanhef boven een mail als er een nieuwe collega is aangesteld op het werk. Altijd leuk om even te lezen. Maar als dit gebeurt bij de gemeente Hilversum is waakzaamheid geboden. Een collega erbij kan plezierig zijn, maar het wordt anders als je deze zelf moet financieren en je loon moet inleveren.

Wat wil het feit? De gemeente acht een extra ambtenaar nodig die als intermediair zal worden ingezet om de omroepen, mediagerelateerde bedrijven en instellingen aan elkaar te koppelen. Vanzelfsprekend zijn wij bij Leefbaar Hilversum verheugd dat er een enorme focus is op het investeren in Hilversum als mediastad. (Schone) werkgelegenheid en duurzaamheid hebben wij natuurlijk hoog in het vaandel staan.
Maar nu hebben we toch onze twijfels: naast het feit dat er al diverse platforms en netwerkmogelijkheden zijn voor deze sector, lijkt het ons geen kerntaak van een gemeente om hierin actief te moeten voorzien. Een ondernemer - de naam zegt het al - onderneemt nu eenmaal, dat is zijn of haar natuur. Een ondernemer kan prima zelf uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om met zijn businesspartners in contact te komen.
Ook blijft het wazig wat deze persoon nu exact gaat doen, wat zijn toegevoegde waarde is en wat hij of zij gaat opbrengen. Twee dingen zijn wel duidelijk: de kosten en wie die moet opbrengen. Wat denkt u?
Helemaal correct: u! Of u (net als alle andere burgers van Hilversum) maar even een extra euro in een zakje wil doen om deze extra ambtenaar  te bekostigen..
Ik hou deze liever in mijn zak voor de zware tijden die er nog aan gaan komen. En u?
Martijn Benschop
Verkiezingsprogramma