welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
LH zit wederom in de top van 'POLITICUS VAN HET JAAR'.
 
SP-fractievoorzitter John van Otterloo is door een meerderheid van raadsleden aangewezen als Hilversums politicus van het jaar 2008. Hij mocht de Vakprijs Frans Vrolijk Award 2008 na de afgelopen raadsvergadering in ontvangst nemen uit handen van oud-LH-politicus Karen Heerschop.

Direct onder hem eindigde Marianne Berenschot (LH). Volgens de jury een verrassing, ‘omdat deze nieuwkomer als fractievoorzitter nog haar positie moest zien te bevechten in een krachtenveld, waarbij Berenschot vanuit de oppositie moest zien te opereren. Zij wordt geroemd om haar vastberadenheid, helderheid en dossierkennis’.

Op het weblog van de Gooi- en Eembode ontspon zich een levendige discussie.
Ene Jip schreef: ‘Omdat ik breed naar de politiek probeer te kijken vind ik dat er eigenlijk maar één partij is die duidelijk aangeeft zich voor de senioren in ons Hilversum in te zetten en voor de belangen op te komen. Dit vind ik zeer belangrijk omdat dat heel erg nodig is. Dus voor mij een 10 voor Marianne Berenschot van Leefbaar Hilversum! Zij is degeen die duidelijk pleit voor een intensiever ouderenbeleid in Hilversum.’ Een ander vulde aan: ‘Marianne Berenschot is down to earth en daarmee doeltreffend’.

De nummers 1 en 2 samen op het pluche      

Andere nieuwkomers zijn Joost Cornielje (CDA en door velen getipt als toekomstig leider) en D66-fractieassistent Wimar Jaeger (geroemd om zijn dossierkennis en scherpheid van vragen. 'Zodra hij aan het woord komt is het ook echt stil', vond een een enthousiast raadslid van een andere partij. 'Als hij iets zegt klopt het.'


Organisator Marco van Stralen was blij verrast met het enthousisame waarmee de raadsleden hun lijstje invulden. Ook viel het hem op dat rechts vaak met linkse tegenstrevers wist aankwam, terwijl dat andersom ook gebeurde. ‘Met veel respect, collegialiteit en eerlijkheid spraken Hilversumse raadsleden over elkaar als een open raad die serieus hun zaken probeert op te pakken’, aldus Van Stralen.
Dick Klees

Verkiezingsprogramma