welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

In de Gooi- en Eemlander van vorige week stond een stukje over de schuldenpositie van de gemeente Hilversum.

 

De heer Roos (Hart voor Hilversum) stelde in de krant kritische vragen aan financiën-wethouder Frans van Osch over zijn beleid nu, en laakte de veranderde houding tegenover zijn opstelling als raadslid in de vorige raadperiode.

Toen had Van Osch de mond vol over de onverantwoord hoge schuldenpositie. Daar moest wat aan gedaan worden!

Leefbaar Hilversum was (en is) het daar volmondig mee eens.

 

Frans van Osch

 

Leefbaar Hilversum heeft ook grote problemen met de opstelling van de SP in deze kwestie, uitgedragen door Karin Walters, de vorige wethouder van Financiën.

Zij is immers medeverantwoordelijk voor de hoge schuldenlast dat dit college ‘geërfd`heeft van het vorige, bestaande uit D66, PvdA, CDA en SP.

 

Mede hierdoor had een groot deel van de kiezers de hoop dat de VVD, met de heer Van Osch voorop, het tij ging keren in het nieuwe college.

Tot op heden moeten we echter vaststellen dat er nog niets gebeurd is om de schulden en rentelast in Hilversum te verlagen.

Integendeel: die wordt alsmaar groter door het (door)starten van grote projecten zoals het Langgewenst en de parkeergarage daaronder.

 

Leefbaar Hilversum doet een dringend beroep op dit college om de schuldenpositie van Hilversum aan te pakken!

Het inkrimpen van de organisatie in een versneld tempo levert op korte termijn veel geld op, dat aangewend kan om die schuldenlast van de gemeente terug te brengen. Dit scheelt ook nog eens veel rente.


 

Leefbaar Hilversum eist dan ook: College, direct aan de slag met de reductie van onze schuldenlast.

Gerrit van der Waals

 

Verkiezingsprogramma