welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Een tweede lokale omroep voor Hilversum

 

Er zijn plannen voor een tweede lokale omroep in Hilversum. Velen zijn niet tevreden over de huidige lokale radio- en tv-programma's. Ook in de gemeenteraad is zorg geuit over de kwaliteit. Enkele Hilversummers die die zorg deelden hebben het niet bij klagen gelaten.

VOLGENS DE FILOSOFIE VAN IMPULS

Als vriendengroepje ergerden zij zich aan de knulligheid van Omroep Hilversum, zo zegt Guus Beijer, een van de initiatiefnemers in de Gooi- en Eemlander. Maar in plaats van het te laten bij een klaagzang bleven zij toch denken over de vraag hoe zij een betere lokale omroep voor elkaar konden krijgen. Dat heeft nu geleid tot de oprichting van Studio-035.
Dit initiatief onderstreept wat wij met de Creatieve Impuls voor Hilversum voorstaan. Het laat zien dat door het tonen van initiatief veel kan veranderen. Het gekozen motto is ook dat van ons: 'er gebeurt in Hilversum meer dan je denkt, er is veel om trots op te zijn'.

CONCURRENTIE GEZONDE ZAAK

Het is weliswaar een hooggegrepen plan, maar wij juichen het van harte toe. Concurrentie is tenslotte de manier om kwaliteit te verbeteren. In de jaren dat het Radio 1 Journaal concurrentie ondervond van het toenmalige Veronica Nieuwsradio was dat voor beide partijen een stimulans om de beste te willen zijn. Zo kan het ook in Hilversum gaan.
Studio-035 zal het niet gemakkelijk krijgen. Tenslotte is de zendvergunning van TV-Hilversum en A-FM juist weer verlengd. Maar door de programma's via internet te verspreiden is zo'n vergunning ook niet direct nodig. In de nabije toekomst zal internet toch de manier zijn waarop mensen informatie en entertainment het liefst ontvangen. De oude omroepen streven naar een multimediale aanpak, een nieuwe omroep begint er meteen mee.

NIEUWE SUBSIDIESTROMEN?

Er kan in Hilversum meer dan we denken. Dat geldt ook voor de lokale omroep. Met de juiste mensen en de juiste idee?n kan Hilversum krijgen wat het verdient: een volwaardige lokale Omroep. Studio-035 gaat er aan werken.
Het ziet er naar uit dat de orgaNisatie een weldoordacht plan heeft. Als dat er ook rekening mee houdt dat het financieel haalbaar is, kan de subsidie aan lokale omroep de komende jaren wel eens heel anders gaan stromen.

Dick Klees

Verkiezingsprogramma