welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Maandag 19 april jl. stroomde theater Gooiland vol met vele kinderen en enkele ouders, begeleiders en enkele politici (D66, GroenLinks en 2 afgezanten van Leefbaar Hilversum) om naar een voorstelling van een internationale dansgroep te komen kijken.


In totaal werden er 2 dansvoorstellingen gegeven aan zo'n 1000 kinderen uit groep 7 en 8 van diverse scholen. Dit internationale dansfestijn kon door een speciale subsidie van de gemeente Hilversum gerealiseerd worden. Initiatiefnemer en organisator Paul Leydekkers: "Het is zo belangrijk is dat kinderen de mogelijkheid geboden krijgen om kennis te maken met theater en dans, omdat zij het van huis uit vaak niet mee krijgen. Je kunt niet jong genoeg kennis maken met cultuur en dat op een creatieve, moderne en educatieve wijze."


Al deze aspecten wist dansgroep 'Love2dance' uitstekend te combineren in een spetterende, dynamische één uur durende dansshow. Elke minuut was rijk gevuld met dans, show, acrobatiek, toneel en goochel-aspecten. Aan de kinderen was goed te merken dat het een geslaagd optreden was, want de zaal deed enthousiast mee en keek ademloos toe bij de spectaculaire optredens.

 

 

 

 


Leefbaar Hilversum vindt het erg belangrijk dat kinderen kennismaken met de schoonheid van cultuur. Als kinderen eenmaal naar een theatervoorstelling gaan, dan zien zij met  eigen ogen hoe leuk, spannend en mooi dit kan zijn en kan dit resulteren in een regelmatig theaterbezoek. Dat zou toch mooi zijn!


We vinden deze subsidie van gemeente Hilversum dan ook een belangrijke investering en zullen ons inzetten om dit jaarlijks initiatief niet weg te bezuinigen de komende jaren.

 

Mirjam Kooloos

Verkiezingsprogramma