welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

A.s. zaterdag wordt Sinterklaas weer ingehaald bij de Oude Haven in Hilversum. Evenals vorig jaar worden weer minstens 7.000 bezoekers verwacht. Helaas is het Sinterklaasfeest vorig jaar een beetje in het water gevallen, ronduit gezegd: in de hondenpoep. De middag ervoor had de gemeente ervoor gezorgd dat een hondenpoepzuigmachine alle drollen op en rond de Oude Haven opzoog. Helaas lieten de baasjes van de honden, die rond de Oude Haven wonen, hun honden gewoon weer uit. Ondanks dat iedereen wist dat de Sint de volgende dag zijn feestelijke intocht zou krijgen, werden er weer verse drollen gedropt. Het hele gebied rondom de Oude Haven was toch weer vergeven van de hondendrollen. Daardoor was iedereen alleen maar bezig om niet in de poep te trappen in plaats van te genieten van het spektakel voor jong en oud.In het jaar van de tradities staat het Sinterklaasfeest op nummer 1. De gemeente Hilversum  zal zich opnieuw moeten inzetten om onze Sint een hondenpoepvrij welkom bij de Oude Haven te bezorgen. Vrijdagmiddag 14 november zal het gebied om de Oude Haven weer helemaal schoon gezogen worden met een hondenpoepzuigmachine. Zoals de kinderen en hun ouders het niet prettig vinden om in de poep te staan, zo hebben ook de Pieten er een grondige hekel aan om door met hondenpoep bedekt gras te moeten rollen. We doen bij deze dan ook met klem een oproep aan alle hondenbezitters, die rond dit gebied wonen, om voor een keer in het jaar hun viervoeter een stukje verderop uit te laten. Zonder uw medewerking is de bijdrage van de zuigmachine – die de gemeenschap toch zo’n 2.500 tot 3000 euro kost – kansloos.

 

Om iedereen die Sint komt inhalen een veilig plekje te garanderen, zonder dat er een auto over zijn schoen rijdt, worden er diverse straten met hekken afgezet.

 

Op 15 november van 13.30 tot 17.00 uur zal het doorgaand rijverkeer in de volgende straten worden gestremd:

Hilvertsweg/G. v. Amstelstraat, Hilvertsweg/Dahliastraat, Bosdrift/G. v. Amstelstraat, Bosdrift/Hyacintenlaan, Taludweg/Hyacintenlaan.

 

Gaarne doorgang vrijlaten voor hulpdiensten: Hilvertsweg / Meidoornstraat, Bosdrift / Meidoortnstraat, Taludweg na inrit RIFWACHTER, Koningstraat/Havenstraat.

 

Ik wens ik iedereen een fijn en leefbaar Sinterklaasfeest.

Mirjam Kooloos

Verkiezingsprogramma