welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Wél of géén brug over de Gooise Vaart. Dat was de vraag waarop de gemeenteraad binnenkort zou moeten antwoorden. Deze brug zou de Beresteinseweg moeten verbinden met industrieterrein De Nieuwe Vaart. Zou... want hij komt er niet. 

Bewoners hebben de plek van de brug op de straat afgetekend

Op een door de bewoners rondom het Jagerspaadje georganiseerde excursie heeft wethouder Boog van verkeer gezegd dat deze brug er wat hem betreft niet komt, in elk geval het komende jaar niet. En als dan onomstotelijk vast komt te staan dat er in het kader van het Integraal Bereikbaarheidsplan alsnog een brug moet komen, dan zal dat niet zijn op de locatie Jagerspaadje/Corverskuil, zo liet de wethouder weten.

De bewoners liepen te hoop tegen de voorgestelde locatie tegenover het Jagerspaadje. Zij vonden dit de slechtst denkbare plek voor een brug. De aanwezige raadsleden hebben zich daar ter plekke van weten te overtuigen. Bovendien past het ontwerp van de brug volgens de buurt op geen enkele wijze bij de, ook door de gemeente, als landelijk beschreven omgeving.

Erik Boog gaf aan dat deze locatie wat hem betreft niet zal worden gekozen. Mocht er uiteindelijk een brug nodig zijn, dan zal die komen tegenover het bedrijf Bekura bij de Verlengde Loswal, zoals de projectgroep oorspronkelijk ook wilde. De bewoners kunnen daarmee leven.

Een kwetsbaar natuurgebied wordt gered en twee monumentale treurwilgen kunnen blijven staan. Deze zijn beeldbepalend voor het landelijke karakter van de Gooise Vaart. Een mooi resultaat van een goede actie van burgers. Want zij blijken tenslotte de deskundigen bij uitstek.

Dick Klees

Verkiezingsprogramma