welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Toen ik vanmorgen wakker werd en de gordijnen opende, zag ik tot mijn schrik dat bij de bovengrondse container van het appartementencomplex tegenover mijn huis de stalen beschermingsdeuren ontbraken.

Toen ik mijn ogen uitwreef zag ik dat de groene plastic container uiteengespat was en het bovendeksel helemaal verbogen door de enorme klap waarmee het open is gedrukt. Maar waar zijn die stalen deuren?

Die waren weggeblazen door de explosie en lagen ruim 6 meter verder aan de overkant bij mij op de stoep. Ze zijn in mijn heg tot stilstand gekomen. Was die er niet geweest, dan…

Ik ben dan ook heel blij dat Leefbaar Hilversum meer blauw op straat wil en strenger wil handhaven. Juist met Nieuwjaar!

Toen ik later naar mij schoonouders ging zag ik in Hilversum een ongelofelijke zooi op straat en op stoepen: rood crêpepapier, lege vuurpijlen, maar ook veel flessen.

Net als met de hevige sneeuwval vorige maand moet ik helaas constateren dat ‘je eigen straatje schoonvegen’ bij veel mensen niet meer letterlijk wordt genomen. Dat is jammer, want verloedering begint toch echt bij jezelf …

Toch iedereen een schoon en leefbaar 2010.

Peter van Westing

Verkiezingsprogramma