welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
Wat vind ik het toch heerlijk om op een vrij moment te genieten van al het moois dat Hilversum te bieden heeft.  Zoals op een vrije zaterdag, zittend op de Groest. Genietend van een kopje koffie, in het zonnetje een beetje mensen kijken.
Maar plots wordt de rust  verstoord; een scooter rijdt in volle vaart door de menigte en laat een ieder meegenieten van dit prachtige geluid en dito geur.
Ben ik nu de enige die dit zo vervelend vindt of zouden de andere mensen er ook zo over de denken?
Het antwoord op deze vraag wordt me al iets duidelijker als mijn tafelgenoten mij aanspreken met de vraag of hier nu echt niets aan te doen is. Het is en blijft een fietspad en ja, daar mogen scooters natuurlijk ook gebruik van maken. En kunnen we voor dit fietspad nu echt geen uitzondering maken? Naast het geluid en de stank zit er op een drukke zaterdag of donderdagavond natuurlijk ook nog een veiligheidsaspect aan vast, want regelmatig dienen de wandelaars zich te schikken om de voertuigen de vermijden.
Al met al een situatie die toch anders moet kunnen? Zou het mogelijk zijn dat gemotoriseerde voertuigen op de zaterdag en donderdagavond een klein stukje omrijden, dan wel even afstappen om zo de Groest een stukje leefbaarder te maken? Wat vindt u hiervan? Ik hoor het graag, mail mij s.v.p.
martijn.benschop@leefbaarhilversum.nl
Verkiezingsprogramma