welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
LH-fractievoorzitter Karen Heerschop stamt uit een echte erfgooiersfamilie. Maar wat is een erfgooier eigenlijk? Vroeger was Hilversum een boerendorp. De boerderijen lagen groepsgewijs rond de brinken en rondom het dorp waren de weilanden en de akkers. Elke dag trokken de boeren met hun schapen naar de weiden. De mest van de schapen gooiden ze op het bouwland, toen ook wel erf genoemd. Het zou een verklaring voor de naam erfgooier kunnen zijn. Maar in 1706 komt de benaming erfgooier voor het eerst voor in een acte van de Marke Stad en Lande van Gooiland. Iemand die Gooise grond heeft geërfd, dat is een erfgooier.
 
STADSWANDELING MET GIDS ZONDAGMIDDAG 24 FEBRUARI
 
Antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie krijgt u elke laatste zondag van de maand tijdens een begeleide stadswandeling. Behalve de erfgooiers komen ook andere zaken aan bod tijdens de wandeling. Wat zijn Fabrikeurswoningen? Waarom nam de ontwikkeling van radio en televisie in Hilversum zo’n grote vlucht? Waarom staan er zoveel fraaie villa’s rond Hilversum?
 
Deze wandeling is een activiteit van het nieuwe excursiebureau Gooise Uitjes. De eerstvolgende wandeling is zondagmiddag 24 februari 2008. Start van de wandeling is om 14:00 uur voor Gooiland/Grand Café Duiker. Het einde van de wandeling, om 15:30 uur, is ook bij Gooiland. Deelname kost € 7,50. Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht op www.gooise-uitjes.nl. Ook kunt u bellen met 06-20 35 69 56.
 
Over erfgooiers vindt u hier ook meer informatie
 
Verkiezingsprogramma