welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Leefbaar Hilversum heeft zich onlangs ingezet om de zorgwekkende toestand te verbeteren van de woonomgeving van de flats die in Hilversum-Noord op de nominatie staan om gesloopt te worden. Toen bleek dat de sloop ook nog was uitgesteld, werd het hoog tijd om actie te ondernemen.

In een gesprek met regiomanager Ite Smit en wijkcoördinator Mirjam Tijssens van de Alliantie bleek dat zij reeds bezig waren met het opzetten van een (eenmalige) onderhouds- en schoonmaakactie. We spraken af dat Mirjam ons op de hoogte zou houden van de op handen zijnde activiteiten. Eind vorige week deed de Gooi- en Eemlander verslag van de start van de werkzaamheden. Reden om met Mirjam Tijssens eens door de buurt te lopen.

 

ACTIE WERPT VRUCHTEN AF 

Afgelopen maandag maakten we een rondje langs de flats aan het einde van de Jacob van Campenlaan en de Erfgooiersweg. Wat een verschil! Plaatsten we kort geleden op deze site nog foto’s van auto’s in de tuinen, overwoekerde plantsoenen en smerige portieken, nu zien we overal gekortwiekte bomen en struiken, gemaaid gras, geen rommel meer in de tuinen en achterommetjes, schone ramen.

Mirjam Tijssens vertelde dat de reacties van de tijdelijke bewoners erg positief waren: de medewerkers van het ingehuurde hoveniers- en schoonmaakbedrijf werden enthousiast verwelkomd en voorzien van koffie en andere versnaperingen. Men was toch wel blij dat er energie in werd gestoken om de buurt leefbaarder te maken.
Wel is het zaak, zegt Mirjam, dat de Alliantie ook haar verantwoordelijkheid neemt door de buurt nu ook leefbaar te houden. Regelmatig de stoep vegen, onkruid wieden, geen grof vuil bij de containers, maar de GAD bellen en een ophaalafspraak maken.


NU ANDERE CORPORATIES NOG

Niet alle sloopflats worden momenteel onder handen genomen. Enkele zijn van woningbouwcorporaties Dudok en Gooi- en Vechtstreek. De Alliantie neemt wel het initiatief om haar collega’s ook tot activiteiten te bewegen, zodat uiteindelijk de hele buurt er mooier uitziet.
Ook de GAD heeft zich duidelijk wat aangetrokken van de kritiek van de afgelopen periode. De containers staan er schoon bij en de bewoners gaven aan dat er vaker wordt geleegd.
Allemaal goed nieuws uit Hilversum Noord. Nu hopen dat het zo mooi en schoon blijft…

Peter van Westing

Verkiezingsprogramma