welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Het duurzame mobiliteitsconvenant van ’t Gooi (deel 1 van 4)

Regelmatig houden we jullie op de hoogte over onderwerpen waar Leefbaar Hilversum zich voor inzet. Het betreffen onderwerpen die iedereen aangaan en voor iedereen belangrijk zijn. Vandaag een stuk over het duurzame mobiliteitsconvenant:

Het duurzame mobiliteitsconvenant van ’t Gooi (deel 1 van 4)

Met Hilversum, het groene hart van ’t Gooi, willen we onze leefomgeving behouden of zelfs verbeteren. Dat kan niet zonder de omliggende buurgemeenten en verschillende organisaties. Als Leefbaar Hilversum dienen we een voortrekkersrol te nemen op het gebied van een duurzaam mobiliteit beleidsplan.

Recente voorbeelden die onderdeel uitmaken van zo’n beleidsplan zijn goede initiatieven van    

  • D66 voor het Groen Manifest met als thema “Wat willen we met de natuur in de Gooi en Vechtstreek?”. Hierbij wordt gevraagd om de centrale regie te nemen naar allerlei organisaties die zich bezig houden met de natuur in ’t Gooi
  • Hart voor Hilversum, GroenLinks en ChristenUnie die het Park+Bike plan bedacht hebben zodat één van onze Kerngebieden (bedrijventerreinen), het Media Park, beter bereikbaar wordt.

Een duurzaam mobiliteitsplan is ingrijpend om ten uitvoer te brengen. Enerzijds halen we stukjes natuur weg, anderzijds willen we de natuur behouden. Met elkaar dienen we afspraken te maken en vast te leggen zodat projectontwikkelaars, aannemers en andere organisaties zoals overheden weten waar zij zich aan moeten houden.

 

Verkiezingsprogramma