welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

De G&E vraagt de lezers te reageren op de stelling 'Stop subsidie aan lokale omroep'. Uit de reacties op te maken denken sommigen dat wij vinden dat de subsidiekraan maar helemaal dicht zou moeten. Dat is echter wel erg kort door de bocht.

Wij hebben duidelijk verkondigd dat de lokale omroep voor Hilversummers een sleutelrol speelt om te worden ge?nformeerd over wat er zich binnen de gemeentegrenzen afspeelt. Een discussie over Omroep Hilversum is heel zinvol, alleen is de aanleiding helaas negatief: er wordt opnieuw extra geld gevraagd. Omroep Hilversum verkeert nog steeds in een deplorabele financiele toestand, ondanks het geld dat de gemeente er al jarenlang in heeft gepompt. In de gemeenteraad was er behoorlijk wat kritiek op het niveau van de uitzendingen. Nu m?g de raad zich niet eens uitspreken over de inhoud van de progamma's. Maar als je moet beslissen over fikse extra geldbedragen ga je je wel afvragen of dat gemeenschapsgeld goed besteed zal zijn.

De afgelopen jaren zijn de programma's er niet op vooruitgegaan. Toegegeven, het niveau is ook niet verder gedaald en dat is een compliment voor de medewerkers (betaald, onderbetaald en onbetaald) die de inkomstenstroom hebben zien slinken en die toch de moed er in hielden. Dat verdient zelfs respect. Het is bovendien demotiverend om voortdurend te horen dat er een nieuw onderkomen beschikbaar komt, terwijl het alleen bij toezeggingen blijft; daarvoor alle begrip. Maar om te kunnen beoordelen of er alsnog progressie in de zender zit, zullen we eerst een toekomstgericht en degelijk onderbouwd voorstel willen zien; een bedrijfsplan dat inzichtelijk en controleerbaar is. Dan kan de lokale omroep worden wat de Hilversummers ervan mogen verwachten.

In de Gooi- en Eemlander van zaterdag zal een samenvatting staan van de reacties op de stelling over Omroep Hilversum.

Dick Klees

Verkiezingsprogramma