welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Na zich bijna vijftien jaar met hart en ziel te hebben ingezet voor Leefbaar Hilversum heeft Karen Heerschop besloten als fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum terug te treden en haar raadslidmaatschap te beëindigen.

"Als geboren en getogen Hilversumse was het voor mij een eer om mij te
mogen inzetten voor onze prachtige gemeente en haar inwoners."

Karen is vanaf de oprichting betrokken geweest bij LH en was vanaf 1994 raadslid. Van 2001 tot 2006 was zij wethouder verkeer, cultuur, monumenten, evenementen en toerisme. Als wethouder heeft zij veel voor (Leefbaar) Hilversum bereikt: de bouw van het vernieuwde museum en het nieuwe poppodium, de komst van het nieuwe filmtheater en de herinrichting van de Kerkbrink zijn voor een groot deel aan de inzet van Karen te danken, evenals het behoud van de Tesselschadekerk, de terugkeer van de Intercity en de aanleg van de tunnel voor langzaam verkeer onder het station.

"Het werk als raadslid en fractievoorzitter, maar vooral ook als wethouder, heeft mij zeer veel voldoening gegeven. Maar na al die jaren is het tijd om plaats te maken voor de nieuwe garde", vindt Karen. Het was voor haar niet gemakkelijk om na het wethouderschap als raadslid in de oppositie te opereren. Daarover zegt zij: "Ik merkte dat ik meer en meer mijn fractie in de weg zat. Ze hebben na tweeënhalf jaar voldoende ervaring opgedaan in de raad. Nu is het tijd om ze hun eigen koers te laten varen."

Natuurlijk blijft zij zich op allerlei manieren inzetten voor de leefbaarheid in Hilversum. De fractie van Leefbaar Hilversum, die veel te danken heeft aan Karen, vindt het jammer dat zij vertrekt, maar respecteert haar besluit.

Karen Heerschop zal op 1 oktober a.s. in de raadsvergadering afscheid nemen. Zij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Marianne Berenschot.

Gooi en Eembode

Gooi- en Eemlander

 

Verkiezingsprogramma