welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
In de Gooi- en Eemlander van zaterdag 16 februari jl. schrijft de heer J. de Vries, oud-secretaris van de Cliëntenraad van Ziekenhuis Hilversum, dat hij de handtekeningenactie van PvdA en SP voor behoud van voorzieningen in Hilversum ongeloofwaardig vindt. Fusie van de twee locaties in het Gooi is volgens hem noodzakelijk, anders zouden beide ziekenhuizen moeten sluiten. In dat geval zullen we aangewezen zijn op Amsterdam, Amersfoort of Utrecht. De heer de Vries stelt de retorische vraag “Maar dat wilden we toch niet?”
 
Tot zover ben ik het volledig met de heer de Vries eens; sterker nog, zijn reactie is bijna letterlijk een weergave van wat ik daarover als raadslid  in de commissie Welzijn van 11 december 2007 in discussie met de SP en de PvdA heb opgemerkt, inclusief de retorische vraag.

In een eerder artikel op deze website schreven wij op 13 december j.l. al heel duidelijk: “Als het vroegere Ziekenhuis Hilversum op dezelfde wijze was doorgegaan zoals alles in het verleden gebeurde, zou het niet levensvatbaar zijn en zouden we de ziekenhuiszorg in ‘ t Gooi kwijtraken … Is dat wat SP en PvdA willen? Is dat wat Hilversummers willen?”

Met de opmerking van de heer De Vries dat alle andere politieke partijen moeite hebben hun houding te bepalen, ben ik het dus absoluut niet eens. Leefbaar Hilversum heeft in deze kwestie een duidelijk standpunt ingenomen.
De economische en medische realiteit is dat twee ziekenhuizen in ‘t Gooi met dezelfde voorzieningen niet (meer) haalbaar is. PvdA en SP zouden genoeg realiteitszin moeten hebben om dat te weten. De locatiekeuze Blaricum (voor meerdaagse opnames en spoedeisende hulp) is in 2007 gemaakt. Evenals de heer De Vries is Leefbaar Hilversum van mening dat het erop lijkt dat de SP en de PvdA toen hebben zitten slapen. Want waarom hebben ze niet veel eerder een actie georganiseerd toen er nog geen locatiekeuze was gemaakt?  
Het is de vraag of eerdere actie iets zou hebben uitgehaald, maar actie achteraf is zinloos. Tenzij die actie wordt misbruikt om te verhullen dat de verantwoordelijke wethouders van PvdA en SP hebben zitten slapen. 
 
Het is niet eerlijk om de burgers van Hilversum op die manier zand in de ogen te strooien.
 
Marianne Berenschot
Verkiezingsprogramma