welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

"NL doet" is een jaarlijks terugkerend moment, waarop in heel Nederland aandacht wordt gevraagd voor het vrijwilligerswerk, met als doelstelling om de aandacht te vestigen op de noodzaak van vrijwilligerswerk voor het maatschappelijk welbevinden. 


Afgelopen vrijdag  trokken in Hilversum zowel ambtenaren als fractiemedewerkers en raadsleden eropuit. Leefbaar Hilversum heeft dit keer ‘ns niet gekozen voor het opstropen van de mouwen, maar om met ouderen die gebonden zijn aan een rolstoel en normaliter niet of nauwelijks buiten komen, een stuk te gaan wandelen.

Dus werd vrijdag een forse delegatie van ambtenaren, 3 LH-ers en 2 CDA-ers welkom geheten bij de Flat Kerkelanden van stichting Hilverzorg. Na allereerst een lunchpakket te hebben gehad, werd er koffie en thee gedronken en ‘druppelden’ de rolstoelen met hun berijders binnen. Helaas had de ochtendzon plaatsgemaakt voor bewolking. Maar het zou droog blijven ...


Weldra toog een stoet kordate begeleiders en vrolijk gehumeurde ouderen al pratend richting het Corversbos. Mijn ‘klantje’ was de heer Tebbes, geboren en getogen Amsterdammer maar al decennia wonend in Hilversum. De heer Tebbes is 102 jaar, maar nog erg bij de pinken: hij leest iedere dag 3 kranten en kijkt iedere avond naar Pauw en Witteman om bij te blijven met wat er in de wereld gebeurt.

 

Ondergetekende en dhr Tebbes


Iedereen heeft het reuze naar de zin en geniet van de buitenlucht en de mooie omgeving. Helaas begint het wat te regenen. Maar de organisatie heeft overal rekening mee gehouden en er worden plastic poncho’s uitgedeeld, zodat iedereen toch niet kleddernat wordt. Gezien de kleuren van de regencapes wordt snel de vergelijking met de naderende Paasperiode gemaakt. Oordeelt uzelf …

 


 

Na ruim een uur wandelen arriveren we weer in de flat, waar het lekker warm is. Weldra zit iedereen gezellig aan de borrel met hapjes en wordt er nog zichtbaar nagenoten.

Leuk, zo’n eenmalige wandeling, maar activiteitenbegeleidster Marie-José Bruinsma wil erg graag een wekelijkse wandeling organiseren en zoekt daarvoor natuurlijk vrijwilligers.


Dus kunt u een uurtje per week missen en wilt u deze ouderen, die maar weinig in de gelegenheid komen om buiten een wandeling te maken, een fijne tijd bezorgen, neemt u dan even contact op met Marie-José: m.bruins@hilverzorg.nl of bel 035-6214242.

U zult meneer Tebbes en alle andere ouderen er een heel groot plezier mee doen!


Peter van Westing

Verkiezingsprogramma