welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Tijdens het schrijven van dit stukje dwarrelt de sneeuw gestaag naar beneden en wordt de wereld weer wit, met alle gevolgen van dien.

 

Tijdens het vragenuur eergisteren in de raad, heeft Leefbaar Hilversum vragen gesteld aan wethouder Van Osch over de gladheidbestrijding in Hilversum deze winter.

De wethouder constateerde met ons dat de winter dit jaar vroeg is ingetreden en vertelde dat de bestrijding van de gladheid reeds vele duizenden kilo's strooizout heeft gekost.De prioriteit van de bestrijding ligt in de eerste plaats op doorgaande en hoofdwegen in Hilversum. Ook worden de fietspaden als zeer belangrijk gevonden.

Afgelopen periode was de bestrijding van de gladheid in centrum beneden peil de wethouder zegde toe dit te gaan verbeteren echter hij deed ook een beroep op de winkeliers op ook zelf hun stoep schoon te houden.

 

De omgeving rondom ouderencentra en voetpaden naar winkelcentra hebben geen prioriteit, mede door te weinig mankracht en eventueel op termijn tekort aan strooizout.

Van Osch doet daarom een beroep op de burgers van Hilversum om hun stoep voor de deur schoon te houden.

 

Leefbaar Hilversum sluit zich aan bij de oproep Van Osch en doet er tevens nog een schepje (pekel) bovenop : "Burgers en ook winkeliers, maak uw eigen stoep schoon en denk daarbij ook aan uw oudere buurman of buurvrouw, zodat zij niet in een isolement raken deze winter. Doe af en toe eens een boodschap voor hen als het slecht weer is buiten en glad."
Vergeet ook de vogels niet en verwen hen met pinda's in dop, een vetbol of zonnebloempitten. Zij trakteren u dan in uw eigen tuin op een waar theaterspektakel. De winter kan zo mooi zijn!

 

Gerrit vd Waals

Verkiezingsprogramma