welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Per 1 januari 2010 treden de huidige voorzitter ad interim Ad Decker en penningmeester Menno Kohn af, nadat zij jarenlang de partij hebben bijgestaan in hun huidige functie als in andere functies. Daarom zijn wij naarstig op zoek naar vervangers.


Er valt de komende jaren veel te doen. We zijn van 5 zetels naar 2 gegaan en we willen weer groeien na alle, vooral negatieve, publiciteit van voor de verkiezingen. Er zal een nieuwe strategie moet worden uitgedacht hoe we meer zichtbaar kunnen worden en blijven als oppositiepartij en een nieuwe koers uitgezet moeten worden:

  • Hoe kunnen we meer  mensen warm maken voor juist die lokale belangen in de plaatselijke politiek, waardoor juist een puur lokale  partij zich kan onderscheiden van de landelijke?
  • Hoe kunnen we meer jongeren politiek bewust en dus actief en betrokken maken?
  • Hoe kunnen we als oppositie de komende jaren gezamenlijk optrekken en een kritische vuist maken richting coalitie en college?


Dat kan de fractie niet alleen. Daar is een goed bestuur voor nodig. De voorzitter zou in onze visie daar een grote rol in kunnen spelen als animator, analist, generator, sparringpartner, intermediair.

We zijn dus op zoek naar die vrouw of man die het leuk, spannend en uitdagend lijkt om hierin een voortrekkersrol te spelen.


 

Ook is een goede penningmeester bij iedere vereniging, dus ook de onze, onontbeerlijk.

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financieel beleid en bijbehorende zaken: innen van jaarlijkse contributies van de leden, maar ook voor de bijdrage voor de fractiekas vanuit de gemeente of het genereren van externe fondsen voor de campagne.

Op de jaarlijkse ledenvergadering rapporteert de penningmeester hierover.

We zijn op zoek naar een vrouw of man die het leuk vindt om met cijfers om te gaan, maar die ook meedenkt over de visie en toekomst van de partij. Het is uiteraard aan jezelf hoe je deze rol verder invult. Daar is alle ruimte voor.

 


 

Zowel de voorzitter als penningmeester komen terecht in een bestuur met  een erg enthousiaste secretaris. Esther de Greef is nu ruim een jaar actief. Ook de interactie tussen bestuur en fractie is uitstekend.

Het bestuur vergadert zowel periodiek met elkaar als met de fractie.

Gemiddeld is er eenmaal per jaar een algemene ledenvergadering en ook eenmaal per jaar gaan we met bestuur en fractie iets leuks doen en sluiten dit af met en diner.

Het is erg lastig aan te geven hoeveel uur je gemiddeld besteedt. Dat hangt erg af van je eigen instelling en motivatie. Het gaat eerder om uren per maand dan dagen.

 

Verder nog deze punten:

  • Er staat geen geldelijke beloning tegenover, wel eeuwige roem en onze dankbaarheid en waardering!;
  • Politieke ervaring is niet vereist, wel affiniteit hiermee;
  • Opleidingsniveau is niet doorslaggevend, maar vanaf MBO en hoger is wel gewenst;
  • In beide posities kun je veel ervaring opdoen en is er veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing;

 

We nodigen vooral jonge mensen uit om te solliciteren.

 

Lijkt het je leuk om deze uitdaging aan te gaan, dan horen wij graag van je.

Uiteraard kun je met ons contact opnemen met al je vragen.

 

Door het “Reageer” venster onderaan dit bericht in te vullen en daarna de button  aan te klikken, kun je ons direct per e-mail bereiken.

Wil je direct contact met een specifiek bestuurslid of fractielid: Van alle fractieleden als bestuursleden staan de telefoonnummers en e-mailadressen links onder de rubriek “LH fractie”en “LH bestuur.”

Peter van Westing

Verkiezingsprogramma