welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Elke zaterdag staat Leefbaar Hilversum in het kader van de verkiezingscampagne met een kraam op de Groest om zo in contact te komen met de inwoners van Hilversum. Met onze tien speerpunten schieten wij volgens de Hilversummer midden in de roos. Onze Top 10 van onderwerpen die voor LH prioriteit zijn, trok veel aandacht. Ondanks het waterkoude weer hebben wij, onder het genot van een warme beker chocolademelk, met veel inwoners hierover gesproken. Hieronder een impressie van wat passanten zoal aan ons kwijt wilden.


De inwoners van Hilversum voelen zich onveilig.
Dit geldt zowel voor ouderen als jongeren. De autobranden in
 Hilversum-Zuid, berovingen van winkeliers en uitgaande jongeren (de gespannen situatie tijdens het nachtleven op de Groest) zijn hier de oorzaak van. Ook de problematiek van de Cocon en de Mulock Houwerschool kwamen natuurlijk ter sprake. Over de Cocon heeft LH heeft een duidelijk standpunt: het convenant wordt nageleefd. Elders in Hilversum komt er een permanent onderkomen voor de passanten. De Mulock Houwer school kan in Hilversum gehuisvest worden, als onderdeel van een integraal plan voor de Diependaalselaan. Er is bijval voor het idee van Leefbaar Hilversum om leegstaande appartementen boven winkels in het centrum te benutten als woonruimte voor jongeren.

Geriit van der Waals


De Hilversummers zijn niet erg positief over de invloed van de politiek in het dagelijks leven.
Daar valt nog heel wat aan te doen. Minder in het Raadhuis en meer naar de mensen toe.
Dat is ook precies wat LH wil.
Wat vooral leeft onder de Hilversummers zijn de OZB, het ziekenhuis en de veiligheid.
Nadat sommigen eerst wat negatief reageerden, draaiden de meesten toch wel bij onder het genot van warme chocolademelk én een luisterend oor. Dat is namelijk wat er in Hilversum nodig is, dat er oprecht naar geluisterd wordt.Helaas lieten jongeren het wat belangstelling voor de toekomst van Hilversum betreft wat afweten. Wij willen graag meer met hen in contact komen en laten zien dat LH een partij is die ook voor hun belangen wil opkomen.

Mirjam Kooloos


Citaat van een meneer die zich als geboren Hilversummer schaamt voor zijn dorp:

“Alles vervuilt en overal troep. Kijk nu eens naar dat mooie nieuwe stationsplein. Het is nu al vergeven van de kauwgomresten, schande is het. Zo blijft er van ons mooie dorp weinig positiefs over. Al die troep is echt geen reclame voor Hilversum als mediastad. Ook niet om de toeristen hier naartoe te krijgen. Nee, het is geen visitekaartje waar je trots op kan zijn.'Jan Spaans


Bij veel kiezers is er nog onduidelijkheid over het ziekenhuis.
Er leeft nog steeds de gedachte dat dit gaat verdwijnen en men vindt dat het terug moet komen. Dat hier een enorm prijskaartje aan hangt is helaas onbekend.  Daarnaast waren er veel positieve reacties op het plan van LH om na 19:00 uur geen parkeergeld te heffen. Ook de harde aanpak van overlast door coffeeshops krijgt veel steun. Met name zijn de meeste mensen geïrriteerd over het tijdelijk stilzetten van auto's voor de coffeeshops, harde muziek en het openlijk dealen ernaast. Ook het aanspreken van volwassenen met de vraag of je voor hen wiet wil halen heb ik vaak keren gehoord. Dit is mij zelf in de afgelopen zomer ook vaak opgevallen op mijn dagelijkse route door de Leeuwenstraat.
Martijn BenschopAl met al een geslaagde vuurdoop van onze campagne.
Goede gesprekken met Hilversummers die duiden op een realistische kijk van Leefbaar Hilversum op het wel en wee van ons mooie dorp. Een foto-impressie kunt u hier vinden.
Aanstaande zaterdag is op de Gooise Brink de Dag van de Democratie. Vanzelfsprekend geeft Leefbaar Hilversum daar ook acte de présence. Hopelijk treffen wij u daar voor een goed gesprek. Uw mening telt écht!

Peter van Westing

 

Verkiezingsprogramma