welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Deur gaat open voor behoud

Het gebouw dat ooit de ingang tot het REGEV-terrein markeerde blijft definitief staan. Het gevaar bestond dat dit markante historische pandje aan de rand van Villa Industria gesloopt zou worden omdat het meer geld kon opbrengen als de projectontwikkelaar er iets nieuws zou bouwen. Tot aan het vertrek van het gas- en elektriciteitsbedrijf was dit gebouw een informatiecentrum. Nu is het de enige bestaande verwijzing naar het industriële verleden van Hilversum.

 

Leefbaar Hilversum heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen de sloop, én tegen de sluipende wijze waarop daar in het bouwproces plotseling sprake van was. Inmiddels een jaar geleden hield Dick Klees een pleidooi voor het behoud van het gebouw. "Het is op zich van geringe architectonische waarde, maar wel het enige wat nog rest om ons nu en in de toekomst aan het bedrijvige verleden van Hilversum te herinneren", zei hij.

Namens de fractie van Leefbaar Hilversum vroeg Klees het poortgebouw zodanig op te knappen dat er een dankbaar tweede gebruik van kan worden gemaakt. Via een PvdA-motie heeft de raad het college vervolgens opgedragen opnieuw met de projectontwikkelaar te gaan praten om het gebouw alsnog te kunnen behouden. Dat heeft na een jaar uiteindelijk tot een positief resultaat geleid, waar we erg blij mee zijn.

Verkiezingsprogramma