welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

GEEN HOGE WOONTOREN BIJ STATION

De handtekeningenactie tegen de hoogbouwplannen van het college van B en W heeft nog vóór de start effect: wethouder Hammer heeft besloten het plan voor een woontoren van 72 meter bij het station niet door te zetten. Verschillende politieke en maatschappelijke groeperingen kwamen hiertegen in het geweer. Terwijl de steunbetuigingen binnen blijven stromen op stationstoren.nee@gmail.com is de actie nu al geslaagd!

Het verzet betreft de plannen van het college van burgemeester en wethouders van Hilversum voor een torenflat van 72 meter hoogte voor het station. Dit heeft grote onrust en weerstand geleid. Zie ook ons eerdere artikel van 22 april jl. hierover.

Diverse maatschappelijke organisaties en politieke partijen, zoals Vrienden van het Gooi, Dudok Stichting, VVD, Leefbaar Hilversum, GroenLinks, DLPH, en ChristenUnie hebben gezamenlijk het actiecomité Stationstoren Nee! opgericht om dit dreigend onheil af te wenden - en naar nu blijkt met succes! Voorzitters van buurtorganisaties vanuit heel Hilversum hebben hun steun aan de actie verleend en vormen het comité van aanbeveling.

Afgelopen zaterdag zijn de leden van het actiecomité en van het comité van aanbeveling hierover uitgebreid en rechtstreeks in gesprek gegaan met de Hilversumse bevolking. Voor de marktkraam van Stationstoren Nee! op de Groest ontstonden levendige discussies met steeds één conclusie: de plannen voor een toren bij het station waren absurd en hadden nooit ingediend mogen worden.

Al jaren wordt gesproken over bebouwing op het stationsplein van Hilversum. Qua maat en schaal was het plan dat nu in alle ernSt werd voorgeschoteld volstrekt onacceptabel voor Hilversum. Zo’n enorme kolos zou vanuit de wijde omtrek te zien zijn en het beeld en het karakter van Hilversum en het Gooi definitief veranderen. Het had geleid tot een ongewenste verstedelijking en de deur openzetten voor veel meer hoogbouw.

De collegepartijen, die nu nog in meerderheid het torenplan steunen, moeten zich hierdoor realiseren dat ze tegen de mening van de grote meerderheid van de Hilversumse bevolking in gaan. Gezien de voorbereidingstijd van zo’n project zal het zeker tot aan de raadsverkiezingen een hot item blijven.

Het gevaar is echter nog niet geweken. Wat zal het alternatief zijn? Iedereen met hart voor Hilversum blijft op zijn hoede. Reageer s.v.p. op stationstoren.nee@gmail.com
Comité van aanbeveling: Frank August de Meijer, Ruud Dirkse, Henk Fijn van Draat, Dries Goedegebuur, Huib van Middelkoop, Janneke Monshouwer, Jack Pronk, Meijndert Ruitenberg en Kees Schaap.
Lees ook dit artikel in de Gooi- en Eemlander.

Verkiezingsprogramma