welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Dat je voor kunst en cultuur in Hilversum moet zijn bewees de eerste PUB ART die het Goois Kunstkabinet organiseerde. Praatten we elkaar vroeger aan dat 'hier nooit eens wat gebeurde', nu gonst het tegendeel als een mantra rond: 'wat bijzonder dat dít in Hilversum ook alweer kan!'.

Links zanger, vormgever en uitgever Rob Schultheiss
Rechts auteur Petra Pijnacker naast cultuurcoördinator Eric van der Want

Opnieuw een spontaan initiatief om te laten zien wat Hilversum op creatief gebied te betekenen heeft. In het atelier van beeldend kunstenaar en illustrator Elganan Jelsma kwam onder de noemer PUB ART een geslaagde combinatie tot stand tussen publiek, publiceren en café (PUB) en de kunsten in de breedste zin (ART).
Als speciale gast was de schrijfster Petra Pijnacker uitgenodigd van wie onlangs de roman 'Gevonden' verscheen als onderdeel van een project van verschillende kunstenaars. Petra werkte daarbij samen met Theo Verbruggen, Elganan Jelsma, en Rob Schultheiss.

IMPULS HEEFT TOT PASSIE GELEID

Ook cultuurcoördinator Eric van der Want was aanwezig en toonde zich verheugd over dit initiatief omdat het laat zien wat de kracht is geweest van de Creatieve Impuls. 'Om deze passie draait het. Dit toont de kracht van het alom aanwezige talent in Hilversum.'
Op de eerste Pub Art trad Rob Schultheiss op met zijn groep Grein. Op een avond als deze blijft één zin je lang bij: 'Schoonheid is een lelijk beest. 't Is mooi geweest, 't is volmaakt'. Daar sluit ik mij graag bij aan.

PUB ART LEVERT OOK NIEUWS

Over de toekomstige culturele bestemming van de Campina melkfabriek had Eric van der Want nog een pikant nieuwtje. 'Er zal geen theaterfunctie kunnen komen. De architect die de nieuwe bestemming ontwerpt ziet geen mogelijkheid tot een laad- en losfunctie, wat voor een theater wel noodzakelijk is.' En dan te bedenken dat de fabriek juist is gebouwd met laden en lossen als essentiële activiteit. Moet je voor zo'n conclusie te lang in de pub hebben gezeten of te weinig benul van art hebben?

Dick Klees

Op afspraak (06-54 300 530) is het Goois Kunstkabinet te bezoeken op het adres Azaleastraat 2 (hoek Neuweg)

Verkiezingsprogramma