welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Op zondag 22 april fietsen wethouders, raadsleden, politieagenten, studenten en docenten van de Hogeschool Utrecht voor een goed doel in Argentini?. Dit keer zal de fietstocht gaan vanaf het Binnenhof in Den Haag naar de Kerkbrink in Hilversum. Aan de finish wordt iedereen feestelijk ontvangen met koffie en soep in restaurant Lunenburg.

  

De tocht wordt georganiseerd door (oud)-raadsleden van Hilversum in naam van de stichting Omb?, die afgelopen zomer een nieuw sociaal project heeft gevonden nabij Buenos Aires. 94 gezinnen smachten daar naar schoon drinkwater. Als zij veilig water kunnen drinken wordt het sterftecijfer onder kinderen teruggedrongen met ca. 40%. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale Argentijnse stichting Sagrada Familia, die de sloppenwijkbewoners zelf hun huizen laat bouwen en kopen via een renteloze lening. Lees hier meer over het project.

 

Wethouders Boog en Rensen fietsen weer mee

Wethouders Jan Renssen (PVDA) en Erik Boog (D66) doen dit jaar opnieuw mee met de fietstocht van ca 80 km. Ook enkele Hilversumse politici fietsen weer mee, samen met studenten en docenten van Hogeschool Utrecht (locatie Amersfoort).

 

 

 

Raadsleden organiseren de tocht

Vorig jaar was de organisatie in handen van studenten van de HU. Dit jaar zullen Sjef Coenen (raadslid PvdA), Karen Heerschop (fractievoorzitter Leefbaar Hilversum) en Erik de Lange (fractieassistent GroenLinks) de tocht opzetten. Zij zoeken Hilversumse burgers die graag met de politici willen meefietsen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

 

Sponsors gezocht

Alle fietsers wordt gevraagd sponsors te vinden. De (ex-)raadsleden doen ook een beroep op het bedrijfsleven om over de brug te komen. Belangstellende sponsors en fietsers kunnen zich opgeven bij Stichting Omb?, 035 ? 6830187 of mail.

 

Verkiezingsprogramma