welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

In de week dat Arend-Jan Boekestijn blunderde door te lekken uit het gesprek tussen Koningin en Kamerleden was er nog iemand die uit de school klapte. MediaPark-eigenaar Rudy Stroink vertelde op de IBP-dag van afgelopen vrijdag hoe het destijds bij de onderhandelingen over de aankoop van het MediaPark is toegegaan.

Een hoge ambtenaar uit Den Haag had hem, vlak voor het beslissende moment, en passant nog iets ingefluisterd.

‘O ja, nog een klein puntje. Ze hebben iets over de bereikbaarheid, daar willen ze geld voor hebben. Dat moet je natuurlijk niet willen.’

‘Dat wil ik juist wel,’ was het antwoord van Stroink. Het IBP kon doorgaan.

Op de bijeenkomst vertelde de topman van TCN Property Prospects er nu trots op te zijn dat hij ‘met dat kleine beetje geld een intelligent plan mogelijk heeft kunnen maken’.

Een goed openbaar vervoersplan hoorde daar ook bij. Dus besprak Rudy Stroink met de NS de mogelijkheden om de treinen elk kwartier op station Hilversum-Noord (straks: Hilversum-MediaPark) te laten stoppen, iets waar LH-wethouder Karen Heerschop destijds hard voor ijverde. NS vond dat echter te duur. Op de achterkant van het spreekwoordelijke sigarendoosje rekende Snoink vervolgens uit wat die extra stops zouden kosten.
‘Werkelijk alles hebben we in de berekening betrokken. Niet alleen de extra slijtage aan de remblokken van de treinen, zelfs die aan de schoenzolen van de conducteurs.’
Het bleek om een totaalbedrag van een ton te gaan. Daarop bood de TCN-directeur onmiddellijk aan dit bedrag beschikbaar te stellen. Het antwoord van de NS was dat er dan maar een haalbaarheidsonderzoek moest komen.
‘Een haalbaarheidsonderzoek? U begrijpt mij niet,’ reageerde Stroink. ‘Ik betaal het!’

 

Verkiezingsprogramma