welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

 

Wij gaan onze krachten bundelen met DLPH. De besturen van Leefbaar Hilversum en de Democratisch Liberale Partij Hilversum hebben besloten de komende gemeenteraadsverkiezingen als één partij in te gaan. Wij menen dat een bundeling van krachten een grote bijdrage zal leveren aan de Hilversumse politiek. Vanaf de komende Raadsvergaderingen zullen LH en DLPH gezamenlijk optrekken in de Hilversumse gemeenteraad.

 

Onze fractievoorzitters zijn blij met dit gezamenlijke besluit. ‘Op de vitale punten in het beleid van onze partijen is gaandeweg overeenstemming ontstaan. De lokale belangen zijn te groot om de burgers versnipperd te vertegenwoordigen,’ zegt Marianne Berenschot, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum.

Ook haar collega Léonie Sazias van DLP Hilversum noemt dit besluit een logisch gevolg van een ontwikkeling die in de praktijk is ontstaan. ‘Wij hebben nooit tegenover elkaar gestaan. Samen staan wij wel tegenover partijen die in veel gevallen over de belangen van de Hilversummers heen walsen. Wij willen een bestuur dat met de mensen meedenkt en niet over onze hoofden heen regeren,’ aldus Sazias.

 

Leefbaar Hilversum en DLPH gaan de Gemeenteraadsverkiezingen 2010 in onder één naam:

 

 

 

Met deze nieuwe naam geven wij uitdrukking aan onze overtuiging dat een eensgezind Hilversum de oplossing is voor de vraagstukken waarmee de Hilversumse politiek worstelt.

‘Hilversum Eén betekent ook dat wij één zijn met de Hilversummers,’ benadrukt Marianne Berenschot. Léonie Sazias: ‘Precies! De politiek staat niet langer los van de discussies die Hilversumse burgers met elkaar voeren. Wij zijn die Hilversummers.’

Verkiezingsprogramma