welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Na een voor de medewerkers van Gemeentewerken veel te lange periode van onzekerheid werd in de commissie Economie 25 januari het groene licht gegeven voor de overgang van naar de Tomingroep.

 

Om het aantal ambtenaren te verminderen was besloten om het werk van Gemeentewerken uit te besteden. Wel werd uiteindelijk door de raadscommissie de eis gesteld dat deze uitbesteding door de Tomingroep moest worden gedaan.

 

Wethouder Karin Walters heeft met de vakbonden een goed sociaal plan afgesproken, dat de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan. Leefbaar Hilversum kon zich dan ook vinden in het voorstel, maar had wel een kritische opmerking over een overgangbonus van ? 1000 netto voor alle medewerkers van GW voor het ?leed? dat zij ondervinden bij de overgang van ambtenaar naar ?gewoon? werknemer.

 

Als de laatste plooitjes door wethouder Walters zijn glad gestreken, kunnen de medewerkers van de voormalige dienst Gemeentewerken per 1 juli a.s. bij de Tomingroep worden geplaatst en hebben zij een werkgarantie voor de komende tien jaar. Na jaren van getouwtrek is er een uiteindelijk een nette regeling uit de bus gekomen.

 Ad Decker

Verkiezingsprogramma