welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Afgelopen woensdag was er weer een vragenuurtje en raadsvergadering "Het Besluit ".

 

Stationstoren

Voorafgaand aan de raad vond er presentatie plaats over de geplande toren aan het noordelijk deel van het stationsplein. Het besluit over de bouw van de toren is reeds in vorige raadsperiode al genomen. Het ontwerp was verrassend en zeer vernieuwend. De  plannen worden nu verder uitgewerkt door de architect en zal door groep burgers kritisch bekeken worden.
Bomenkap

Tijdens het vragenuurtje deelde wethouder van Osch mede dat het merendeel van de bomen in het Schrijverskwartier blijven staan. Bewoners waren bijna voor 100% tevreden. Complimenten voor van Osch voor zijn optreden. De communicatie lijkt ook hier het probleem te zijn. De verspreiding van de Gooi- en Eembode, met daarin de gemeentelijke nieuwspagina's iedere week met daarin relevante informatie omtrent vergunningen (in dit geval om bomenkap), is al jaren een probleem. Er zal nader onderzoek worden gedaan met betrekking tot de verspreiding heeft de wethouder toegezegd.

 

Leegstand

Op vragen van Leefbaar Hilversum over de leegstand op Larenseweg en het oude GAK gebouw, reageerde wethouder Rensen nogal kriegelig. Zijn reactie was zoiets van: "waar maak je je druk om het komt allemaal wel goed." Het is echter de taak van de raad om B&W te controleren en erop toe te zien of er wel wat gebeurt. De wethouder heeft tenslotte beloofd specifiek voor een drietal panden actief te bemiddelen.

Rensen deelde verder mee dat hij nog in onderhandeling is met partijen over de Larenseweg. Hij had wel een primeur over het oude GAK-gebouw: op de begane grond komt kleinschalige bedrijvigheid en op de tweede etage komen 60 sociale woningen in de vorm van appartementen.

Leefbaar Hilversum zal de leegstand zeer nauw volgen en Rensen volgen over de ontwikkelingen over leegstand en niet schromen hem weer aan de tand te voelen, mocht concreet resultaat ver der uitblijven.


Het Besluit

De raadsvergadering was snel afgelopen er stonden geen heikele kwesties op de agenda. Het huidige college zit nu 1 maand op het pluche het valt Leefbaar Hilversum dat er nog steeds geen enkele actie te zien van dit college over bv De Cocon, De Vorstin, Mulock Houwerschool etc. De inwerkperiode zit er onderhand op, dus handen uit de mouwen een aan de slag!

Gerrit van der Waals

 

Verkiezingsprogramma