welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht

Woningbouwcorporaties Dudok Wonen en de Alliantie hadden er veel reclame voor gemaakt. Een middag op 26 september in de Oude Melkfabriek met als thema verbeelding. Plannen voor de zogenoemde Kansenzone van de Larenseweg. Iedereen was welkom: burgers, politici, ondernemers. Uiteraard was Leefbaar Hilversum van de partij. Ikzelf als wijkbewoner en Mirjam Kooloos die mij vergezelde.

Je kon een ritje maken in de Gooise Moordenaar, een oude paardentram die tot 1947 door Hilversum naar Laren reed. Verder waren er in de immense fabriekshal diverse presentaties en infostands over de lopende projecten zoals o.a. de Brinkjes, de bouw van de appartementen en de sanering van het oude tankstation, het Oosterspoorplein, de herinrichting van de Zuiderweg.

Bij het officiële programma waren opvallend veel politici aanwezig en helaas maar weinig wijkbewoners. Eerst werd wethouder Jan Rensen uitgenodigd om te vertellen hoe hij aankijkt tegen de Kansenzone. Vervolgens waren er een fotograaf die zich enige jaren geleden heeft gevestigd in het Mediagebouw, de directeur van de Kamer van Koophandel die inging op het ondernemerschap en bedrijvigheid, een architect die een vurig pleidooi hield voor zijn visie op wonen in de toekomst: meerlagige pyramidesteden met veel groen, wonen en werken en waar weinig grond voor nodig is. Tenslotte sprak de NS regiodirecteur over een aantal stationsprojecten in Nederland en de kansen die hij ziet voor Hilversum in het bijzonder.

Verder is er een website live gegaan waarin de komende jaren allerlei nuttige en interessante informatie te lezen is omtrent de voortgang en plannen van de projecten aan de Larenseweg. Ook staan daarop 3 gestelde vragen aan alle politieke partijen in Hilversum. Aan de aanwezige politici werd een nadere toelichting gevraagd. LH wijst op ver vooruitkijken: niet domweg woningen bouwen, maar oog hebben voor demografische verhoudingen, balans tussen wonen, werken, leren en recreëren. Blik en fietsen onder het maaiveld, liefst ondergronds, sober, maar creatief bouwen, veilige wegen.

Peter van Westing

Verkiezingsprogramma