welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
Al jarenlang speelt de zoektocht naar een geschikte locatie voor de Mulock Houwer. Dus al jarenlang wordt de Mulock Houwer aan het lijntje gehouden. Vele fracties vinden dit onacceptabel. Maar het is ook niet eenvoudig om een locatie te vinden. Daar moet je flink je best voor doen!
 
Nu het tegen de gemeenteraads- verkiezingen loopt, heeft het college bedacht om op de valreep de Diependaalselaan aan te wijzen als een mogelijk locatie. Daar was LH volstrekt op tegen, omdat dit het laatste stukje bouwgrond van Hilversum is waarvoor een totaalplan kan worden ontwikkeld. Dan moet je niet alvast een gedeelte daarvan reserveren als je niet weet hoe de rest van het plan moet worden. Het heeft tenslotte al die jaren braak gelegen; dan ontgaat ons de haast om er dan nu snel een school op te zetten. Daar moet een doordacht masterplan voor komen. De enige reden zou dan zijn, dat Hilversum aan zijn morele zorgplicht heeft voldaan.
 
HUIZEN HEEFT WEL PLEK
LH heeft wethouder Roerig tijdens de Discussie op 20 januari gevraagd of het niet mogelijk is, om voort te borduren op de tijdelijke locatie aan de Trompstraat in Huizen, waar de Mulock sinds enkele jaren is gehuisvest. Volgens Roerig was dat echter geen optie. Groot was dan ook onze verbazing dat wij uit de Gooi & Eembode moesten vernemen dat de deuren voor de ZMOK in Huizen open staan. De PvdA in Huizen heeft weinig sympathie voor voorman Haselager van de PvdA Hilversum, omdat deze volgens hen 'het probleem over de schutting had gegooid'. Niet alleen voor PvdA in Hilversum had Huizen geen sympathie, dat betrof het gehele college van Hilversum. Dat had tenslotte verwachtingen gewekt, die vervolgens niet werden waargemaakt.
 
SAMEN MET DE REGIO MOET LUKKEN
LH heeft er mede op aan gedrongen dat er gegarandeerd dit jaar huisvesting voor de Mulock gerealiseerd moet worden; al is het in een leeg staand (bedrijfs-)pand. Als het niet linksom kan, dan maar rechtsom. LH heeft grote waardering voor de fracties in gemeente Huizen waar zij de handen in een geslagen hebben. Daar kan ons college een puntje aan zuigen. Laten we met elkaar doen wat in ons vermogen ligt om de kinderen van de Mulock Houwer en hun directeur, de heer Elsinga, niet weer te moeten teleurstellen.
Mirjam Kooloos
Verkiezingsprogramma