welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Terug naar overzicht
Hoewel de winter- en sneeuwpret in de inmiddels aangebroken kerstvakantie hele mooie plaatjes en veel plezier oplevert, zitten er natuurlijk ook veel nadelen aan.Het 'regent' de afgelopen dagen klachten over de slechte conditie van de wegen, fiets- en voetpaden. Ook in Hilversum voorloopt dit proces helaas 'gladjes.'

Werd na het debacle van vorig jaar plechtig beloofd dat er voldoende strooizout, mankracht en machinepark aanwezig zou zijn voor de volgende winter, zijn we nu al door de voorraad heen en ontbreken mensen en materieel om de straten sneeuw- en ijsvrij te maken.
Hieronder een boze brief van een medeburger: ik had het niet treffender kunnen vertellen.


"Aan: gemeente Hilversum

Hierbij wil ik mij beklagen over de uitzonderlijk slechte toestand van wegen, stoepen en fietspaden in de gemeente Hilversum, gedurende de afgelopen vorstperiode. Voor de goede orde: Ik vergelijk de toestand van de wegen in Hilversum met de ons omringende gemeenten, Amersfoort en Amsterdam.

Gemeente, hoe is het mogelijk? Al dagen geen sneeuwschuiver te zien, geen zout te bekennen, geen zand te bekennen, geen sneeuw/ijsopruimploeg te bekennen.

Hilversum: stad in het groen, waarbij fietsen gepromoot wordt
KLACHT: fietspaden zijn onbegaanbaar, fietsers gedwongen midden op de weg, vallen, ongelukken.

Hilversum: stad met zeer veel ouderen
KLACHT: ouderen kunnen geen deur uit. Voetpaden en oversteekpunten zijn levensgevaarlijk.

Hilversum: stad met veel ondernemers en een regiofunctie
KLACHT 1. Dit hele weekend, nota bene het weekend vóór kerst, kon geen mens van buiten (en binnen!) Hilversum het centrum in komen. Winkeliers ernstig de dupe, bezoekers vallen en glijden uit
KLACHT 2. Als ondernemer met veel afspraken buiten Hilversum is het mij vandaag nauwelijks gelukt Hilversum in- en uit te komen. De Vaartweg, voor het geval u het niet weet, deze heeft een helling, is volkomen onberijdbaar. Bij de rotonde onderaan slipten vanmorgen diverse auto’s voor mij over de enorme ijsplaat die daar ligt. Zelf gleed ik ook, en kwam maar nauwelijks tot stilstand. Teruggekomen, naar boven rijdend, kwamen auto’s voor me niet meer op gang nadat de bus gestopt was. En niet alleen de Vaartweg, ook alle andere straten in Hilversum zijn spiegelglad. Voetgangers vallen bij het oversteken.

Hilversum: de ring ¾ rond!
Wàt een reclame werd hiervoor gemaakt! Jammer, dat nòch de binnenring, nòch de rondweg berijdbaar gehouden wordt. Hij is dus zelfs geen tiende rond!


Hilversum: stad met zijn mond vol over bereikbaarheid.
Voor mij (en met mij vele anderen, die niet de moeite nemen om hun klacht op papier te zetten) is Hilversum een stad om zo snel mogelijk voorgoed te verlaten.


Met vriendelijke groet,
Marjolein van Dijl"Aan het feit dat Rijkswaterstaat voorrang moet geven aan de rijks- en provinciale autowegen en de gemeentes op het tweede plan komen, kan wethouder Van Osch niets doen.
Maar het feit dat het angstig stil blijft op de gemeentelijke wegen wat betreft sneeuwschuivers en -vegers doet ons toch concluderen dat er niet echt goed nagedacht is over een nieuwe, koude en sneeuwrijke winter.

Daarom een dikke onvoldoende voor de wethouder en de verantwoordelijke ambtenaren.

Peter van Westing
 
Verkiezingsprogramma