Gooi en Eembode: 1 november 2018

HILVERSUM – Er moet een andere verdeelsleutel komen in de huurmarkt. Mirjam Kooloos, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum, vindt dat er te veel huizen gaan naar statushouders, waardoor de Hilversummers nog langer op de wachtlijst staan. De markt moet een impuls krijgen en daarin is de politiek nu echt aan zet, meent de politica.

De woningmarkt zit potdicht. Dat hoef je aan woningzoekenden in Hilversum en omgeving niet te vertellen. Wil je in aanmerking komen voor een (betaalbare) huurwoning dan heb je vaak engelengeduld nodig. De vraag neemt alsmaar toe. Veel mensen kunnen geen kant op en blijven zitten waar ze zitten.

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen was de woningnood een hot item. Politici deelden hun visie en inwoners vroegen hen naar oplossingen. Ondanks het voornemen van duizend woningen voor jongeren, het GroenLinks-plan dat is opgenomen in het coalitieakkoord, merkt Kooloos bitter weinig van politieke actie of handelen. Wat haar betreft, blijft het vooral bij roeptoeteren.

Leefbaar wil niet aan de kant blijven staan. De knuppel moet in het hoenderhok. In de raadzaal gaat Kooloos de discussie aanslingeren om het beleid aan te gaan passen. Het moet voor Hilversummers makkelijker worden om aan een (huur)woning te komen. Een andere verdeling moet er komen. Die ruimte is er, stelt de fractievoorzitter.

Link naar volledige artikel in Gooi en Eembode: Artikel Gooi en Eembode

Lees verder in de digitale editie van de Gooi en Eembode

Laat een reactie achter