Sociaal Domein: Na ruim 4 en half jaar is het Sociaal Domein nog niet op orde. Wij vinden dat het een geoliede machine dient te zijn voor degenen die maatschappelijk niet goed mee kunnen komen. Extra aandacht voor jeugdzorg en onze vele ouderen. Wij zien liever investeren aan de voorkant (preventief) door in te zetten op sport en bewegen, ontmoetingen tussen mensen dit tevens inzetten om eenzaamheid te voorkomen.


Investeren in het verduurzamen van Hilversum  in natuur (gevarieerde mix van boomsoorten om o.a. processierups tegen te gaan. Maar ook burgers aanmoedigen om een eerste stap te zetten om hun huizen energiezuinig te maken (isoleren huis en ramen want niet iedereen heeft 30 mille klaarliggen), behoud van gasleidingen voor andere energie). GAD-ophaalsysteem op de schop, 4 kliko’s per huishouden is inefficiënt en voordeur- en straataanzicht vervuiling. De vuilophaalwagens rijden nu extra vaak doordat er nu 4 kliko’s per huishouden zijn en dit geeft extra veel CO2-uitstoot. Terug naar scheidingsstations bij supermarkt. Actief woonbeleid: knarrenhof, tiny houses, kangoeroe-woningen en leegstaande panden ombouwen tot woningen.

Mirjam Kooloos
10 juli 2019

Laat een reactie achter