De gemeente Hilversum sluit het afvaldepot aan de Van Ghentlaan per 31 juli. Dit vanwege de stortvloed aan afval die ook naast de containers wordt gestort. Hilversum en GAD studeren nog op een alternatief voor de afvalcontainers aan de Van Ghentlaan.

De containers van het onbemande afvaldepot staan net buiten de bebouwing tussen Hilversum en Loosdrecht. Afval wordt daar net zo vaak naast als in de containers gegooid, met als resultaat dat de vuilniszakken en de dozen vol troep soms letterlijk boven de containers uittorenen. Het depot wordt gebruikt door inwoners en bedrijven uit Hilversum en Wijdemeren, die er allerhande troep dumpen.

De GAD en Hilversum hebben in het verleden al maatregelen genomen in een poging de overlast in te dammen. Handhavers bezochten het afvaldepot regelmatig tijdens surveillancerondes, het mobiele scheidingsstation met twee GAD-medewerkers is er diverse keren geplaatst om toezicht te houden maar ook voorlichting te geven, en het aantal afvalvoorzieningen in zowel Kerkelanden als Wijdemeren is uitgebreid.

De Hilversumse wethouder Jan Kastje heeft inmiddels de conclusie getrokken dat alle maatregelen niet hebben geholpen. ‘Naar aanleiding van de vele bijplaatsingen en de overlast die dit veroorzaakt bij de onbemande afvalinzamelingsplaats aan de Van Ghentlaan, heb ik besloten om deze locatie te gaan sluiten’, schrijft de wethouder. ’De reden is de gebleken hardnekkigheid van deze problematiek, ondanks alle extra inspanningen van de GAD de afgelopen tijd op deze locatie.’

Het onderwerp werd recent door Leefbaar Hilversum en D66 weer op de politieke agenda gezet.

De Gooi- en Eemlander
Eric Lori
17-07-2019

Laat een reactie achter