Delen met je netwerk?

Leefbaar Hilversum vindt dat het College zeer ambitieus is en voortvarend te werk wil gaan als het om grote projecten gaat.

Echter , wat niemand kon bevroeden, kwam er opeens een crisis de bocht omzeilen en gooide roet in het eten van ons allen. De zorgvuldig opgebouwde, levendige stad met een nieuw Hilvertshof en een keur aan diversiteit aan kleine winkeltjes, zeer uitgebreide coffee-to-go winkeltjes en rijk florerende horeca, kreeg een zware dreun door de 5 maanden durende lockdown vanwege Corona.

We kunnen ons geld maar 1 keer uitgegeven en daar moet je als Raad en College weloverwogen keuzes in maken. Dit College wil het stationsgebied vernieuwen en investeren in postcodegebied 1221. Echter, er zijn ook andere grote projecten in Hilversum zoals het enorme ondernemersgebied in Hilversum-Zuid-West. Dit deel van Hilversum creëert zelfs 30 procent van de werkgelegenheid. Het is daarom van essentieel belang dat wij daar ook flink in investeren zowel de infrastructuur als parkeergelegenheid voor deze economische sector.

Ook liggen hier veel kansen om zonnedaken te genereren zodat het niet in ons mooie groen hoeft. LH vraagt met klem om aandacht voor dit gedeelte van Hilversum wat net zoveel aandacht nodig heeft als het Media- of Arenapark.

Nog even terugkomen op de enorme impact die de lockdown op onze inwoners en economie heeft gehad, vragen wij om een stap verder te gaan dan de hulp die het Rijk biedt. Wij vinden de hulp een pleister op de wond daar velen al hun zaak kwijt zijn geraakt of op het punt staan failliet te gaan of een belastingschuld van meer dan 10 jaar.

Wij vragen om een financiële injectie voor de ondernemers die het extra zwaar hebben.

Als laatste, maar eigenlijk het belangrijkste, vragen wij voor extra aandacht voor het welzijn van onze jonge kinderen, pubers en opgroeiende jongeren die meer dan een jaar sociale contacten hebben ontbeert door online les en hierdoor psychische achterstand in hun ontwikkeling hebben opgelopen. Wij denken hierbij aan extra aandacht op school bijv. tijdens het mentoruur. School heeft veel invloed op kinderen dus het is mooi als de scholen onze jeugd hierin kan voorzien in een stukje aandacht voor dit aspect , nl. geestelijk welzijn. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Als afsluiter vragen wij of er meer stadsparkjes in en om het centrum gerealiseerd kunnen worden! Alles komt voort uit een keuze! En de keuze is reuze!