Delen met je netwerk?

Leefbaar Hilversum haalde dit voorbeeld van overduidelijk verkwanselen van het zuur betaalde belastinggeld van onze burgers wat gespendeerd is aan het op- en aftuigen van het afzichtelijke gedrocht ‘De Kwekerij’ tijdens de behandeling van de Kadernota in juni 2021, aan.

Wethouder Schepers deed mijn vraag (over de enorme kosten m.b.t. De Kwekerij voor de korte duur dat het op het Stationsplein staat wel in overweging is genomen en of er van te voren bekend was dat dit gedrocht verplaats ‘moet’ worden?) nogal nonchalant af.

Het antwoord van de wethouder werd op een luchtige manier afgedaan en memoreerde dat de ondernemers hiervan op de hoogte waren… Leefbaar Hilversum was werkelijk met stomheid geslagen dat de wethouder deed alsof het over een paar tientjes ging.

Onze vragen werden bevestigd door oplettende burgers in de Gooi-en Eemlander van zaterdag 12 juni. Ook deze burgers hadden er geen woorden voor dat er onnadenkend met belastinggeld omgegaan wordt.

Leefbaar Hilversum wil hier toch wel het fijne van weten. Dit kan toch gewoon niet!

Gedurende de Corona-lockdown zal die Kwekerij ook wel niet een vetpot binnen hebben gehaald. Het kost alleen maar geld.

Er had op een hele andere, creatievere en veel goedkopere manier naar dit Stationsgebied gekeken kunnen worden.

Waarom niet een ‘tijdelijk stadspark’ gemaakt? Met bomen en planten in pot zodat die later gewoon ergens anders neergezet hadden kunnen worden? En veel meer leuke houten banken die later ook verplaatst hadden kunnen worden?

In plaats van de Kwekerij hadden er diverse food trucks kunnen staan. Die food trucks hadden toch nergens op festivals( gedurende de lockdown) terecht gekund  dus dat was een prima alternatief geweest. De ondernemer had wat verdiend en het had de gemeente niks gekost. Helaas, dit is een koe in zijn kont kijken maar hopelijk leren we hier als gemeentebestuur eens een keer van.

 Jongeren hadden dan een leuke ontmoetingsplek gehad in de buitenlucht en dat voor een appel en een ei.

Vele tonnen (belastinggeld) waren bespaard gebleven en dan beter aan bijvoorbeeld jongeren- en cultuurinstellingen besteed kunnen worden.

Hoe komt het toch dat bestuurders zo makkelijk omgaan met andermans zuurverdiende geld?? Misschien omdat zij het niet in hun eigen portemonnee voelen?

Bezint eer gij begint, lijkt ons hier wel op zijn plaats.

Met vriendelijke groet,

Mirjam Kooloos
Fractievoorzitter Leefbaar Hilversum