Profielfoto Ben

Ben Bus

Erfgooier, vader van 2 volwassen kinderen en sinds 5 jaar een vaste relatie

Geboren en getogen in Bussum ben ik als één van zeven kinderen katholiek opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader had een Elektrotechnisch bureau aan huis en het hele gezin moest altijd hard meewerken. Mijn droom was altijd om boer te worden maar ik heb toen toch de keuze gemaakt om de technische richting op te gaan. Eerst elektrotechniek aan de Gooise MTS en daarna telecommunicatie aan de CHTS in Hilversum.

Op mijn 23ste jaar ben ik in Hilversum komen wonen en na het behalen van mijn HTS-diploma had ik direct een baan als technisch-commercieel verkoper bij een groot telecommunicatiebedrijf. Hierna heb ik een 3-jarige bedrijfskunde opleiding gevolgd. Als Commercieel Manager ben ik MT-lid geweest bij verschillende bedrijven.

Ik woon nu 40 jaar in Hilversum en heb er geen dag spijt van.

Sinds mijn 17e jaar ben ik imker en heb dit ongeveer 5 jaar geleden geprofessionaliseerd onder de naam De Gooise Bij. Onder andere staan de bijenvolken op het Media Park, Noorder Begraafplaats en Zuiderhof.
Bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging te Wageningen zit ik in de Ledenraad en bij de Gooise Atletiek Club Hilversum GAC ben ik voorzitter van de Sponsor Commissie. Hierdoor heb ik te maken met organisaties zoals ondernemingsverenigingen, gemeente, natuurorganisaties en bedrijven.

Als initiator en organisator van de Arenapark Obstacle Run 2017 is er een basis gelegd voor meer. Eind september 2018 wordt daarom de tweede Obstacle Run op het Arenapark georganiseerd waarbij we geheel Hilversum betrekken. Bij al mijn activiteiten probeer ik zoveel mogelijk de burgers deelgenoot te maken.

Door mijn brede achtergrond in techniek en bedrijfskunde maar ook door mijn kennis van duurzaamheids-vraagstukken kan ik veel betekenen om oplossingen te vinden op het snijvlak van economie en ecologie.
Ik noem dit Econologie.

Door deelgenoot te zijn bij vele organisaties is mijn betrokkenheid met de omgeving groot. Ik wil dit graag delen met burgers en bedrijfsleven in de politiek.