Profielfoto Mirjam v4

Mirjam Kooloos

Mijn naam is Mirjam Kooloos geboren op 20 december 1968 te Barneveld. Ik ben opgegroeid op de welbekende prachtige Veluwe. Op mijn 22e  kwam ik in Hilversum (noord) wonen vanwege huwelijk en werk. In het begin miste ik de Veluwe wel maar al snel ontdekte ik dat Hilversum ook een schitterende natuur heeft. Ik heb 3 fantastische kinderen gekregen waar ik heel blij mee ben.

Ook een voordeel van Hilversum is dat het centraal in Nederland ligt; je bent relatief snel elders in het land. Hilversum is eigenlijk te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken dus niet echt een stad en ook niet meer een dorp en dat vind ik nu net de charme van Hilversum. Wel de luxe van een gevarieerd centrum qua winkels en horeca, filmtheater, bioscoop enz. en toch de gezelligheid van een dorp.

In 1999 voegde ik mij bij een buurtbewonersgroep die opkwam voor de belangen voor de buurt. We hebben het voor elkaar gekregen dat bepaalde grote bedrijven uit de wijk verhuisden waardoor de overlast van grote vrachtwagens afnam en daardoor werd het rustiger en veiliger op straat. De groep had contact met de gemeente en met Versa. Dit werkte toen al prima en het zou mooi zijn als we dit wederom  kunnen oppakken met buurten en wijken samen met buurthuizen de gemeente tot een geoliede machine.

In 2005 kwam ik bij de lokale politiek terecht omdat ik mij graag wat breder wilde inzetten voor Hilversum. Met name het lokale aspect trok mij aan omdat je dan niet gebonden bent aan landelijke regelgeving. Het belang van de Hilversumse bevolking staat bij Leefbaar Hilversum voorop en ik wil mij daar graag de komende 4 jaren wederom voor inzetten samen met een nieuw, gemotiveerd team.

Inmiddels ben ik alweer 5 jaren fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum. Het is prettig om op een constructieve wijze met het College mee te denken en te werken om ons in te zetten voor de burgers van Hilversum. Het loopt uiteen van het steunen van goede burgerinitiatieven tot het op de bres gaan staan voor een groep bewoners die uit hun tijdelijke onderkomen gezet worden.

Leefbaar Hilversum heeft de ambitie om gestelde doelen zoals klimaatneutraal in 2050 worden en een groenere, schonere en veiligere omgeving in een versneld tempo te realiseren door burgers veel meer in de processen te betrekken en met hen samen te werken.

Een duurzame samenleving is een Leefbaar Hilversum!